Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ με …ηθικά διδάγματα

Όπου και να κοιτάξω η Λευκάδα με πληγώνει! Δεν θέλω να γίνομαι κακός μα πολλά τα στραβά και τα ανάποδα στον τόπο, πώς να κλείσεις τα μάτια, πώς να μη μιλήσεις, πώς να μη διαμαρτυρηθείς; Να απαριθμήσω λίγα από τα τελευταία γεγονότα;
► Δημοτικές περιουσίες αρπάζονται ή χαρίζονται ή δεν διεκδικούνται.
► δικαιώματα των πολιτών καταπατούνται.
πεζοδρόμια γίνονται ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, «υπό την ανοχή των αρμοδίων», με αντίτιμο άγνωστο, και μίσθωμα (για το δήμο Λευκάδας) 25 ΟΛΑΚΕΡΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ανά τετραγωνικό μέτρο (Τόσα πολλά; Ντροπή δήμαρχε, τους καταστρέφεις τους ανθρώπους) !
► δρόμοι κλείνουν για ένα μήνα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας (1) πολίτης και να ταλαιπωρούνται όλοι οι άλλοι.
► για λάθη και παραλείψεις ή, έστω, για κακή διαχείριση, στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι το νερό, χωριά ολάκερα.
► παιδιά με ανάγκες και προβλήματα κάνουν μαθήματα ακόμα στους τσίγκους.
► Θέλουν να μετατρέψουν το ΤΑΟΛ σε υπηρεσία ενοικίασης ακινήτων, αφού οι διοικήσεις του, τέως και νυν, έκαναν τα πάντα για να το απαξιώσουν !
Τι να πρωτογράψεις και τι να καλύψεις!
Ας το «ρίξουμε έξω» λοιπόν για τούτη την εβδομάδα. Ιστοριούλες αστείες μα και σοβαρές συνάμα, ας μας συνοδέψουν.


Ποιος πήρε τη θέση;


Ένας επιχειρηματίας έπαιρνε συνεντεύξεις από υποψήφιους για θέση στελέχους, και ρωτούσε μια απλή ερώτηση για να βρει τον πλέον κατάλληλο.
Η ερώτηση ήταν: «Πόσο κάνει δύο και δύο»;
Ο πρώτος υποψήφιος ήταν δημοσιογράφος και απάντησε «είκοσι δύο»
Ο δεύτερος υποψήφιος ήταν μηχανικός και απάντησε «ανάμεσα σε 3,999 και 4,001»
Ο τρίτος υποψήφιος ήταν δικηγόρος και απάντησε: «Στην υπόθεση Τρίφτης εναντίον Πάρλα δύο και δύο αποδείχτηκε ότι είναι τέσσερα».
Ο τελευταίος υποψήφιος ήταν λογιστής. Όταν άκουσε την ερώτηση, σηκώθηκε, έκλεισε την πόρτα, ξανακάθισε, πλησίασε τον επιχειρηματία και τον ρώτησε με σιγανή φωνή: «Πόσο θέλετε εσείς να κάνει»;

Χαζή ερώτηση:
Ποιος πήρε τη θέση;



Να πληρώνεις τα χρέη σου.

Ο ένδοξος ιππότης Φερδινάνδος, ο μέγας εξολοθρευτής δράκων, είχε μια επικίνδυνη εμμονή. Να χώσει το πρόσωπό του στα πλούσια στήθη της Βασιλίσσης. Ήξερε βεβαίως ότι αν έκανε κάτι τέτοιο η ποινή ήταν προδιαγεγραμμένη. Θάνατος.
Μια μέρα εξομολογήθηκε αυτό το μυστικό του στον σύντροφό του, τον Λεόντιο τον ιατρό, ο οποίος ήταν και ο αρχίατρος του Βασιλιά.
Ο Λεόντιος, αφού σκέφτηκε, του είπε ότι βρήκε ένα τρόπο για να του ικανοποιήσει την επιθυμία του, αλλά όλη η ιστορία θα του κόστιζε 1000 χρυσά νομίσματα.
Χωρίς δισταγμό ο ιππότης Φερδινάνδος συμφώνησε με το ποσό.
Την επόμενη μέρα ο Λεόντιος παρασκεύασε μια φαγουρόσκονη και έριξε λίγη στον στηθόδεσμο της Βασιλίσσης, όταν αυτή έκανε μπάνιο. Μετά το μπάνιο, η Βασίλισσα ντύθηκε και η φαγουρόσκονη άρχισε να ενεργεί.
Όταν τον κάλεσαν στα ιδιαίτερα βασιλικά δωμάτια, για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, ο Λεόντιος πληροφόρησε τον Βασιλιά και την Βασίλισσα ότι μόνο ένα ειδικό σάλιο, αν εφαρμοστεί για τέσσερες ώρες, θα μπορούσε να θεραπεύσει αυτή την φαγούρα. Και, σύμφωνα με τα τεστ, το μόνο κατάλληλο σάλιο, σαν αντίδοτο, ήταν αυτό του ιππότη Φερδινάνδου, του μεγάλου εξολοθρευτή δράκων.
Ο Βασιλιάς αμέσως προσκάλεσε τον ιππότη Φερδινάνδο στο παλάτι. Ο Λεόντιος έδωσε στον ιππότη το αντίδοτο της φαγουρόσκονης, το οποίο γρήγορα έβαλε στο στόμα του, και έτσι για τις επόμενες τέσσερες ώρες, ο ιππότης εργαζόταν, με ζήλο, πάνω στα πλούσια και υπέροχα στήθη της Βασιλίσσης.
Η φαγούρα πράγματι πέρασε, η Βασίλισσα ανακουφίστηκε και ο ιππότης έφυγε ικανοποιημένος και τιμημένος σαν ήρωας.
Όταν ο ιππότης Φερδινάνδος επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τον ιατρό Λεόντιο, ο οποίος απαίτησε την πληρωμή των 1000 χρυσών νομισμάτων. Αλλά τώρα που η επιθυμία του είχε εκπληρωθεί, ο ιππότης Φερδινάνδος, επειδή γνώριζε ότι ο Λεόντιος ο ιατρός δεν θα μπορούσε ποτέ να αναφέρει την απάτη που κατασκεύασαν στον Βασιλιά, τον έδιωξε χωρίς να του πληρώσει τίποτα.
Την άλλη μέρα ο Λεόντιος έχυσε μια πολύ μεγάλη δόση φαγουρόσκονης, στο σώβρακο του Βασιλιά. Ο Βασιλιάς αμέσως κάλεσε, για θεραπεία, τον ιππότη Φερδινάνδο ...

Ηθικό διδαγμα:
Να πληρώνεις τα χρέη σου.



Πρώτα το αφεντικό

Ένας, πωλητής, ένας διοικητικός και ο Μάνατζερ της επιχείρησης πήγαιναν για γεύμα, όταν βρίσκουν στο δρόμο ένα παλιό λυχνάρι. Το τρίβουν και βγαίνει ένα τζίνι. Το τζίνι λέει:
- Θα δώσω στον καθένα σας από μια επιθυμία.
- Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος, πετάγεται ο διοικητικός. - Θέλω να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα speed boat χωρίς να έχω καμιά έννοια.
Πουφ, και εξαφανίστηκε.
- Εγώ τώρα, εγώ τώρα, πετάγεται ο πωλητής. - Θέλω να είμαι στη Χαβάη, ξαπλωμένος σε μια παραλία με την προσωπική μασέζ μου, μια ατέλειωτη προμήθεια από Πίνα Κολάδα και τον έρωτα της ζωής μου.
Πουφ, πάει κι αυτός.
- Ο.Κ. είναι η σειρά σου, λέει το τζίνι στον Μάνατζερ.
Ο Μάνατζερ λέει:
- Θέλω αυτούς τους δύο πίσω στο γραφείο μετά το γεύμα.

Ηθικό Δίδαγμα:

Πάντα να αφήνεις το αφεντικό σου να μιλάει πρώτο.



Γυναίκα που διαβάζει


Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει, μετά από πολλές ώρες ψαρέματος, και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι. Η σύζυγος, αν και δεν γνωρίζει τη λίμνη, αποφασίζει να πάει μια μικρή βόλτα με τη βάρκα του. Χωρίς να απομακρυνθεί πολύ, διαλέγει ένα σημείο που της φαίνεται ωραίο, ρίχνει την άγκυρα και ξεκινάει να διαβάζει το βιβλίο της. Μετά από λίγο έρχεται ένας αστυνομικός, σταματάει τη βάρκα του δίπλα στην δική της και της λέει :
- Καλημέρα κυρία. Τι κάνετε εδώ;
- Διαβάζω ένα βιβλίο, απαντάει. Δεν είναι εμφανές;
- Είσαστε σε περιοχή που απαγορεύεται το ψάρεμα, την πληροφορεί..
- Με συγχωρείτε κύριε αστυνόμε, του απαντάει, αλλά όπως βλέπετε δεν ψαρεύω, αλλά διαβάζω ένα βιβλίο.
- Ναι, το βλέπω, αλλά είστε σε ψαράδικο σκάφος, οπότε έχετε όλο τον εξοπλισμό για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να με ακολουθήσετε στην ακτή και να σας γράψω ένα πρόστιμο.
- Αν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να σας μηνύσω για σεξουαλική παρενόχληση
- Μα, δεν σας έχω αγγίξει, δεν σας έχω καν πλησιάσει τόσο κοντά για κάτι τέτοιο!
Η γυναίκα απαντάει
- Ναι, το βλέπω ,αλλά έχετε όλο τον εξοπλισμό για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή.
- Καλή σας μέρα κυρία μου!, απαντάει ο αστυνομικός και φεύγει.

Ηθικό δίδαγμα

Μην διαφωνείς ποτέ με γυναίκα που διαβάζει βιβλία. Το πιο πιθανό είναι, να είναι έξυπνη!



Αν έχεις e –mail…

Ήταν μια φορά στις ΗΠΑ ένας άνεργος που έψαχνε για δουλειά. Πήγε, λοιπόν στη microsoft και ζήτησε να τον προσλάβουν ως καθαριστή. Ο προϊστάμενος, τον έβαλε να κάνει μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων του και τα πήγε καλά. Κατόπιν του πήρε τη συνηθισμένη συνέντευξη (interview) και αφού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος του είπε:
- Με μεγάλη μας τιμή σας ανακοινώνουμε ότι η Microsoft είναι πρόθυμη να σας προσλάβει. Δώστε μας το e-mail σας για να σας στείλουμε ένα έντυπο να συμπληρώσετε και να σας πούμε πότε και πού θα πρέπει να παρουσιαστείτε.
- Αχ, ξέρετε δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι μου και φυσικά ούτε και e-mail.
- Τι!!!! Δεν έχετε e-mail κι έχετε το θράσσος να ζητάτε εργασία στη Microsoft!!!! Αν δεν έχετε e-mail κύριε για τη Microsoft δεν υπάρχετε!

Απελπισμένος ο άνθρωπος φεύγει. Στη τσέπη του είχε μόνο 10 $. Πήγε λοιπόν στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ένα καφάσι με 10 κιλά ντομάτες. Αφού γύρισε από σπίτι σε σπίτι, πούλησε τις ντομάτες και διπλασίασε το κεφάλαιο. Αφού το επανέλαβε αυτό άλλες τρεις φορές έφτασε τα 160$. Σκέφτηκε λοιπόν ότι έτσι θα μπορούσε να βγάλει το ψωμί του και έκανε κάθε μέρα αυτή τη δουλειά.
Σηκωνόταν όλο και πιο νωρίς το πρωί και επέστρεφε όλο και πιο αργά πολλαπλασιάζοντας συνεχώς το κεφάλαιό του.
Κάποια στιγμή αγόρασε καρότσι, αργότερα φορτηγό, μέχρι που έφτασε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τροφίμων των ΗΠΑ.
Αποφασίζει, λοιπόν, να κάνει μια ασφάλεια ζωής γι αυτόν και την οικογένειά του. Πάει σε έναν ασφαλιστή και αφού συμφώνησαν του λέει ο ασφαλιστής:
- Δώστε μου το e-mail σας να σας στείλω τα έγγραφα που θα συμπληρώσετε.
- Α, ξέρετε, δεν έχω e-mail.
- Δεν έχετε e-mail; Καλά έχετε χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία και δεν έχετε e-mail; Αναρωτιέμαι τι θα ήσασταν σήμερα αν είχατε και e-mail.
- Καθαριστής στη Microsoft


ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

1. Το Internet δεν είναι η ιδανική λύση στη ζωή.
2. Αν θες να δουλέψεις σαν καθαριστής στη microsoft φρόντισε να έχεις e-mail.
3. Ακόμα κι αν δεν έχεις e-mail, αν δουλέψεις σκληρά μπορείς να γίνεις πλούσιος!

8/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: