Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΛΕΜΟΝΙ


Το λεμόνι το ξέρουμε όλοι. Κάποιες από τις ιδιότητές του, σε ότι αφορά στην γαστρονομία τουλάχιστον, είναι πασίγνωστες. Πρόκειται για άρτυμα, βότανο και καλλυντικό, με εφαρμογές καθημερινής πρακτικής, από το ξέβγαλμα του μεταξιού ως το γυάλισμα του χαλκού.
Ας γνωρίσουμε όμως ΟΛΕΣ τις ιδιότητες του λεμονιού.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ο χυμός του λεμονιού συστήνεται σε όλες τις προληπτικές και θεραπευτικές αγωγές των λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλά και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.
Ένας πικρός καφές με το χυμό μισού λεμονιού, μετά από ένα ξεφάντωμα, είναι πραγματική πανάκεια για το στομάχι. Αν το στομάχι πάσχει γενικώς από διατροφικές καταχρήσεις, αρκεί να στύψετε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε διαλύσει και λίγη σόδα και να το πιείτε ενώ αφρίζει.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΠΕΨΙΑΣ
Αν αντιμετωπίζετε δυσπεψία, πιείτε ένα ποτήρι νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες λεμόνι: θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση. Ο οργανισμός για να αφομοιώσει τις τροφές εκκρίνει διάφορα γαστρικά υγρά στο στομάχι, με πιο δυνατό από όλα το υδροχλωρικό οξύ, του οποίου η υπερέκκριση προκαλεί την καούρα. Τότε πιείτε λίγο χυμό λεμονιού (δηλαδή φυσικό κιτρικό οξύ) και το στομάχι σας θα πάψει να παρασκευάζει υδροχλωρικό οξύ. Έτσι, η πέψη γίνεται καλύτερα και χωρίς καούρες. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγετε να συνδυάζετε λεμόνι με αμυλούχες τροφές (πατάτες, μακαρόνια), γιατί ο συνδυασμός στα ευαίσθητα στομάχια προκαλεί συνήθως δυσπεψία.
ΣΑΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ
 Εντριβές με λεμόνι στο τριχωτό του κεφαλιού δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ ο χυμός μισού λεμονιού στο ξέβγαλμα τους δίνει ξεχωριστή λάμψη.
► Το σκληρό δέρμα (σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες) θα γίνει πιο απαλό αν το τρίβετε καθημερινά με λεμόνι.
► Μερικές ροδέλες λεμονιού στο νερό της μπανιέρας, εξουδετερώνουν το ασβέστιο και χαρίζουν στην επιδερμίδα υπέροχη λάμψη.
► Λίγες σταγόνες λεμόνι σε ένα βαμβάκι, σφίγγουν τους πόρους του λιπαρού δέρματος. Βοηθούν επίσης στην εξάλειψη των φακίδων.
 Αλείψτε τα σκασμένα χέρια με ένα μείγμα από 1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες γλυκερίνης.
 Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα, να τους κάνετε μασάζ κάθε βράδυ με μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου (μισό, μισό).
 Μετά τη χαλάουα, απλώστε στις γάμπες μερικές σταγόνες λεμόνι. Η επιδερμίδα σας θα γίνει απαλή.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΙΜΟΣΤΑΤIΚΟ
Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό. Για παράδειγμα, μετά την εξαγωγή κάποιου δοντιού, μερικές σταγόνες λεμόνι επάνω στο σημείο της πληγής βοηθούν στην επούλωση. Ακόμα, το ίδιο θετικό αποτέλεσμα έχει ο χυμός του λεμονιού και σε ρινορραγίες: ποτίζετε με μερικές σταγόνες λεμονιού ένα βαμβάκι, το οποίο τοποθετείτε μέσα στο ρουθούνι. Επίσης, οι γαργάρες με χυμό λεμονιού κάνουν πολύ καλό σε ευαίσθητα ούλα, αλλά και στις άφθες του στόματος.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (50 ml ανά 100 γρ.) κάνει το λεμόνι ιδανικό για την αντιμετώπιση των βλαβερών αποτελεσμάτων του καπνίσματος. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η ποσότητα αυτή θα λαμβάνεται, καθημερινά ακόμα και σε μικρές δόσεις. Ο χυμός δυο φρέσκων λεμονιών αντιστοιχεί σε 60 mlg βιταμίνης.
ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ
Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
Συνιστάται επίσης σε δίαιτες κατά της χοληστερίνης και της αρτηριοσκλήρυνσης. Τέλος, σύμφωνα με τη γεμμοθεραπεία , (εναλλακτική μέθοδος που βασίζεται στη βοτανική θεραπευτική), το citrus limonum (γλυκερινούχο βάμμα σε δυναμοποίηση) είναι ένα πολύ καλό αντιπηκτικό αίματος, που μειώνει τις θρομβώσεις. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών.
ΧΥΜΟΣ - ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Το λεμόνι είναι ισχυρό βακτηριοκτόνο. Χρησιμοποιείτε λοιπόν το χυμό του στα ωμά θαλασσινά (καταστρέφει το 92%των βακτηριδίων που περιέχουν). Επίσης, καλό είναι να ρίχνετε αρκετό λεμόνι στις κονσέρβες, καθώς και στο σιτεμένο κρέας. Ακόμα, μην ξεχνάτε ότι ο χυμός του λεμονιού θεωρείται το καλύτερο αντίδοτο στις τροφικές δηλητηριάσεις.
 
Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τον χυμό του λεμονιού!
1. Καθαρίζει τα νύχια σας
2. Συντηρεί τα τρόφιμα
3. Βάλτε το σαν αποσμητικό
4. Γυαλίζει τον νεροχύτη σας
5. Διώχνει τα έντομα
6. Μειώνει τις φακίδες
7. Καθαρίζει τα τζάμια
8. Αφαιρεί τους λεκέδες
9. Απαλύνει τον πονόλαιμο
10. Καθαρίζει την τουαλέτα
11. «Ξυπνάει» τον μεταβολισμό

 ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτα! Το κάνουν πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης.
Πώς να το κάνετε;
Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά, μέσα στο ουίσκι σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ!
Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση.
Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού, πέρα από το γεγονός της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών. 
Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε! Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας, με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
► Το κίτρο που περιέχει το λεμόνι είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!  Τα στοιχεία του λεμονιού έχουν 10.000 φορές ισχυρότερη δράση από την ουσία Adriamycin που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα φάρμακα χημειοθεραπείας παγκοσμίως.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος…
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν βλάπτονται τα υγιή. Κάτι που η χημειοθεραπεία έχει παταγωδώς αποτύχει...
Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.
Το γιατί δεν χρησιμοποιούνται αυτές οι ιδιότητες (του κίτρου γενικότερα) στη φαρμακοβιομηχανία, έχει να κάνει καθαρά με θέματα κερδοσκοπίας …

ΟΜΑΔΑ
Τα δέντρα του κίτρου έχουν μια τεράστια γκάμα κατηγοριών. Από λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, lime κλπ.
Μπορείτε όλα να τα καταναλώνετε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τα τρώτε ωμά, σε χυμό, σε σορμπέ, σε γλυκά κλπ
ΟΜΩΣ ο ευεργετικότερος τρόπος είναι να τρίβετε την φλούδα τους στο φαγητό σας ωμή! ΜΟΝΟ αυτή η μέθοδος καταπολεμά όλους τους όγκους αλλά και τις κύστες στο ανθρώπινο σώμα.
Παρατήρηση: Όταν μιλούμε για φλούδες λεμονιού ή άλλου κίτρου, εννοούμε βιολογικά λεμόνια, από τον κήπο μας, όχι του εμπορίου που είναι φορτωμένα φυτοφάρμακα!
http://act-in-idios.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: