Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



Τότε
Είμαι περήφανος που είμαι έλληνας! Γιατί ρε μεγάλε; Επειδή πατάς πάνω στην ιστορία ή επειδή βλέπεις το παρόν και ενθουσιάζεσαι; Επειδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δημιούργησαν πολιτισμό, ανέπτυξαν φιλοσοφία και επιστήμες, έφεραν την δημοκρατία στον κόσμο ή επειδή οι επίγονοί τους, εμείς δηλαδή, συνεχίζουν  στα πρότυπα τους;
Μιλάς για τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη και κορδώνεσαι λες και ήταν παππούδες σου! Λες και ακολουθείς κατά γράμμα τις διδασκαλίες τους! Αλήθεια, πόσα γνωρίζεις από αυτές;
Μιλάς για τον Μέγα Αλέξανδρο και καμαρώνεις για τα κατορθώματά του, ξεχνώντας ότι ήταν ένας κατακτητής, ένας επικυρίαρχος τόσων λαών, καλών ή κακών δεν έχει σημασία. Προφανώς και ήταν τεράστιος! Προφανώς και ένωσε τους έλληνες! Εσύ όμως δεν καμαρώνεις για αυτό! Στις κατακτήσεις του αναφέρεσαι, γι αυτές καμαρώνεις!
Τον λες ελευθερωτή των κατακτημένων λαών από άλλους, ξεχνώντας ότι, όσο καλύτερα και αν φέρθηκε στους υποδούλους του, υποδούλους τους είχε! Εκπολίτισε λες τους «βαρβάρους»! Ποιους; Τους Ασσυρίους, τους Βαβυλωνίους, του Αιγυπτίους; Δεν μας τα λες καλά… Για τους επιγόνους του θα μας πεις κάτι ή … κάνεις γαργάρα;
Καμαρώνεις γατί αν και κατακτημένος από τους Ρωμαίους από το 146 π.Χ,  όπως είπε ο Κικέρωνας, τάχα, τους κατέκτησες με τον πολιτισμό σου! Κουραφέξαλα! Υπόδουλος ήσουν ή αν θέλεις υπήκοος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με ότι αυτό συνεπάγεται!
Θεωρείς την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία (αυτή που αργότερα αποκαλέστηκε Βυζάντιο) δική σου αυτοκρατορία, γιατί άραγε; Επειδή κυριάρχησαν  ο Χριστιανισμός και η Ελληνική γλώσσα; Τι μας λες! Είχες δικό σου κράτος και δεν το ξέρω; Δική σου κυβέρνηση; Δηλαδή, με το μυαλό σου, η Αγγλία σήμερα είναι παγκόσμια αυτοκρατορία;
Η ελληνικότητα του Βυζαντίου είναι ένα θέμα που δεν έχει λυθεί από τους ιστορικούς ακόμη, δεν επιμένω λοιπόν. Μην ξεχάσεις πάντως ότι τους έλληνες τότε τους κατηγορούσαν για «εθνικούς» και βάρβαρους και κατέστρεψαν κυριολεκτικά τον πολιτισμό τους, για τον οποίο καμαρώνεις σήμερα!
Μιλάς για την μικρά Ασία που κάποτε ήταν δική σου, πότε ακριβώς δεν μας λες. Γιατί δεν μιλάς και για την Ινδία, την Περσία, το Ιράκ κ.λ.π; Και αυτά ήταν δικά σου την ίδια περίοδο!
Αν τώρα θεωρείς ότι, στα αρχαία χρόνια υπήρχαν εκεί ελληνικές πόλεις ή ότι επειδή επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας κυριαρχούσε εκεί το ελληνικό στοιχείο, ήταν δικό σου έδαφος, ίσως και να έχεις δίκιο! Όταν όμως απελευθέρωσες τα δικά σου μέρη δεν σου ήταν αρκετό. Θέλησες να φτάσεις και στην Άγκυρα που ποτέ δεν ήταν δική σου! Θα μιλήσεις γι αυτό; Δεν μιλώ για τις περιουσίες που καταπατήθηκαν, για τους διωγμούς και τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου, είναι προφανές. Εκεί έχεις δικαίωμα να μιλάς όσο θέλεις γιατί έχεις δίκιο.
Μιλάς για την επανάσταση του 1821 και, με το δίκιο σου νοιώθεις υπερήφανος που απελευθερώθηκες! Ξεχνάς πόσοι, έλληνες και αυτοί, δεν την ήθελαν αυτή την επανάσταση, για να μη χάσουν τα προνόμιά τους! Θύμισε μου πόσες επαναστάσεις, πόσες εξεγέρσεις, έγιναν στα τετρακόσια χρόνια της τουρκοκρατίας! Ξεχνάς ότι οι τότε μεγάλες δυνάμεις σε βοήθησαν να απελευθερωθείς, γιατί έτσι τους συνέφερε και από τότε είσαι σκλάβος τους! Ξεχνάς ότι πέρα από τους επαναστατημένους υπήρχαν οι ραγιάδες και οι κοτζαμπάσηδες, έλληνες ήταν και αυτοί! Ξεχνάς ότι μετά την απελευθέρωση οι πραγματικοί πρωτεργάτες της επανάστασης δολοφονήθηκαν ή φυλακίστηκαν. Από ποιούς, θα μου πεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Ξεχνάς ποιοι, μετά την απελευθέρωση, μοιράστηκαν «τα ιμάτια» της πατρίδας σου:
Καμαρώνεις για το έπος του ΟΧΙ και καλά κάνεις! Μετά όμως; Τσολάκογλου κ.λ.π, Χίτες, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, ρουφιάνοι, γερμανόφιλοι, έλληνες έτσι; Σύμφωνοι και αντίσταση και ΕΑΜ, εκεί γράψαμε ιστορία πράγματι αλλά αμέσως μετά εμφύλιος, αμερικανοκρατία, ανήκομεν εις την δύσιν, ξερονήσια - τόποι εξορίας, παρακράτος, χούντα, τι έχεις να πεις για αυτά; Πριν; Δικτατορία Μεταξά, διώξεις και φυλακίσεις!
Το γεγονός είναι ένα. Την νεώτερη ελληνική ιστορία την έγραψαν διανοούμενοι και μειοψηφίες, κάθε πολιτικής και κοινωνικής απόχρωσης! Η πλειοψηφία ραγιάδες ήταν και ραγιάδες έχουν παραμείνει ακόμη και σήμερα.
Υποταγή. Από τους Ρωμαίους, στους Οθωμανούς, στους Αμερικάνους και τώρα στους Γερμανούς!
Σήμερα
Ποιος είναι ο κοινωνικός πολιτισμός σου σήμερα ρε φίλε; Το σπίτι σου το θέλεις καθαρό. Τους δημόσιους χώρους, σπίτι σου και αυτό, γιατί τους καταστρέφεις; Πετάς στο σαλόνι σου σκουπίδια; Γιατί γεμίζεις δρόμους, πλατείες και παραλίες;
Βρίζεις το δήμαρχο γιατί η πόλη είναι βρώμικη και απαιτείς καθαριότητα! Σωστό σε βρίσκω μα … εσύ τι έχεις κάνει για αυτήν; Βαριέσαι ακόμη και τον κάδο να ανοίξεις και πετάς τη σκουπιδοσακούλα σου δίπλα του!  Και να ήταν μόνο η σακούλα, «κομμάτια να γίνει»! Εσύ πετάς ότι έχεις και δεν έχεις. Από στρώματα και παλιοσανίδες μέχρι μπαταρίες και κλαδιά από τα κλαδέματα του κήπου σου! Και μετά απαιτείς να τα μαζέψουν οι διμηνίτες υπάλληλοι των 300 € τους οποίους βρίζεις χυδαία για την τεμπελιά τους!
Καμαρώνεις για τις παραλίες σου, έχοντας δεχτεί ως μη όφειλες τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, μα κάνεις ότι μπορείς για να τις καταστρέψεις. Είτε χτίζοντας τα αυθαίρετά σου σε αιγιαλούς και παραλίες με την ανοχή κάποιων ξεπουλημένων αρχών είτε κάνοντάς τις χωματερές!
Δεν σου μιλώ για ανακύκλωση, προστασία του περιβάλλοντος, πανίδα και χλωρίδα, εναλλακτικές μορφές ενέργειας και άλλα «ευτράπελα» για σένα! Χάνω τον καιρό μου!
Κακομοίρη! Ένας άθλιος είσαι και ας μας κάνεις τον καμπόσο! Ένας απαίδευτος, ένας κομπλεξικός, ένας μ…..ς με όλη τα σημασία της λέξης!
Ποια είναι η παιδεία που δίδεις στα παιδιά σου, όταν ανέχεσαι από αυτά να πετούν ότι βρουν στο δρόμο ή, ακόμα χειρότερα, όταν βλέπουν εσένα να πετάς ότι άχρηστο έχεις όπου βρεις;
Στο δρόμο σου δεν ανέχεσαι να παρκάρουν άλλοι. Εσύ γιατί παρκάρεις όπου γουστάρεις ; Γιατί ρε μεγάλε θεωρείς «μαγκιά σου» να διπλο – τριπλοπαρκάρεις στο δρόμο απέναντι από την καφετέρια, προκειμένου να απολαύσεις τη φραπεδιά με τις 36 ζάχαρες και όταν οδηγείς και συναντήσεις στραβοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο να κατεβάζεις τα «καντήλια» της ζωής σου στον «ασυνείδητο» οδηγό; Εσύ είσαι πάνω από τους άλλους, δεν θέλεις να περπατήσεις εκατό μέτρα ή είσαι ανάπηρος (στο μυαλό);
            Νοικιάζεις, τσάμπα πράγμα, ένα χώρο, ως επιτηδευματίας, από το δήμο για να βάλεις την πραμάτεια σου, όποια και να είναι αυτή, και επεκτείνεσαι όπου μπορείς και όσο μπορείς, χωρίς να δίνεις δεκάρα τσακιστή ούτε για το χώρο που έχεις νοικιάσει! Αισθάνεσαι ιδιοκτήτης του χώρου και συμπεριφέρεσαι σαν τέτοιος. Αν σου είναι βολετό, πάντα με την κάλυψη κάποιων, διώχνεις από δίπλα σου  κάθε ανταγωνιστή σου, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προβοκάρεις, συκοφαντείς, καταγγέλλεις, γιατί έτσι θαρρείς θα επιβιώσεις! Καλύπτεις την ανηθικότητά σου καταγγέλλοντας την ηθική των άλλων!
Γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τους συμπολίτες σου, που δεν έχουν που να κυκλοφορήσουν γιατί έχεις καταλάβει και το πεζοδρόμιο και τον δρόμο μπροστά από αυτό! Αρπαχτές κάνεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, ένας κλέφτης είσαι της κοινωνικής ισονομίας…
           

Προσκυνώ
Είμαι έλληνας λες, και καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι για τη ράτσα σου! Είναι βαριά η λέξη μάγκα μου και πρέπει να προσέχεις όταν την αναφέρεις, ειδικά αν η αιτιολογία σου είναι ο αρχαίος μας πολιτισμός. Γιατί τίποτα από αυτόν δεν έχεις καταλάβει!
Αν τώρα αναφέρεσαι στην πολύ νεώτερη ιστορία σου, που, κατά πως έλεγε ο Τσαρούχης, «στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις», εντάξει!
Υποκλίνομαι μπροστά σου ξεπουλημένε ραγιά! Υποκλίνομαι στη γλώσσα σου που έχει γίνει μπατανόβουρτσα από το πολύ γλείψιμο, υποκλίνομαι στα ραβασάκι του βουλευτή που κρατάς στην τσέπη σου, στον «μπάρμπα σου στην Κορώνη», στο «ξέρεις ποιός είμαι εγώ», στο «εγώ να βολευτώ και οι άλλοι ας πάνε να κουρεύονται», θέλεις και άλλα;
Προσκυνώ το χαμαιλεοντισμό σου, την ικανότητά σου να βολεύεσαι σε όλες τις συνθήκες! Χουντικός στη χούντα, αντιστασιακός στη μεταπολίτευση, δεξιός επί Καραμανλή, σοσιαλιστής ΠΑΣΟΚος, Παπανδρεικός αναντάμ παπαντάμ, μήπως και αριστερός σήμερα; Δεν αποκλείεται!
Έτσι και αλλιώς πουλάς χρόνια την ψήφο σου σε κάθε τυχάρπαστο βουλευτάκο για να βολέψει εσένα ή το παιδί σου σε μια θέση, να παρέμβει σε υπηρεσίες και διευθυντάδες για κάθε σου εκκρεμότητα, νόμιμη ή παράνομη!
Έτσι και αλλιώς το φακελάκι έχει γίνει συνέχεια του χεριού σου, μπήκε στο DNA σου
Προσκυνώ τη «ματσαραγκιά» σου! Το παραλιακό χωραφάκι σου, άχρηστο τις παλιές εποχές, κατάφερες να το κάνεις κτηματάρα, καταπατώντας περιουσία του δημοσίου, με την ανοχή ή τη συνενοχή των αρμόδιων αρχών και τη στήριξη επίορκων μαρτύρων που πάντα είναι πρόχειροι και  ποτέ δεν υποστηρίζουν το δημόσιο συμφέρον!
Σσσσ’ ωραίος! Στην αρχή έκανες το στάβλο και το κοτέτσι σου ενοικιαζόμενα δωμάτια και προσπάθησες να τα κονομήσεις ξεγελώντας τους «κουτόφραγκους. Μετά μπήκες στη λίστα του αναπτυξιακού νόμου με τη βοήθεια του βουλευτή και των αρχών για τουριστικές κατοικίες τάχα, υπερτιμολόγησης τα πάντα, πήρες επιστροφή τον Φ.Π.Α, σου βγάλανε σωστές τις επιμετρήσεις, έφτιαξες και δική σου κατοικία μέσα σ’ αυτά, βολεύτηκες!
Είσαι επιτηδευματίας και την ταμιακή μηχανή την έχεις για στολίδι στο μαγαζί σου! Καρπώνεσαι τον ΦΠΑ που σου δίνει ο πολίτης για να τον αποδώσεις στο κράτος, κλέβοντας και τον πολίτη και το κράτος! Το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι καταναλωτές από ότι καταλαβαίνεις, το γιατί είναι αυτονόητο και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που, χαρατσώνονται συνεχώς από το κράτος, αφού δεν μπορεί να εισπράξει έσοδα από τους επαγγελματίες και δεν θέλει να φορολογήσει τους «έχοντες και κατέχοντες».
Είσαι πολίτης και πληρώνεις τις αγορές σου χωρίς να ζητήσεις απόδειξη, πάει να πει είσαι κορόιδο και να με συγχωρείς! Δίνεις μποναμά στον επαγγελματία 23%, γιατί; Του τα χρώσταγες ή σου έκανε έκπτωση;
Προσκυνώ την ωχαδελφοσύνη σου! Βολεύτηκες στον καναπέ σου και παρακολουθείς αδιάφορος από τα πουλημένα ΜΜΕ, που σου σερβίρουν κουτόχορτο και το τρως ευχαρίστως, την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας σώσει ξεπουλώντας μας σκλάβους στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας και της Ε.Ε. Έμεινες άνεργος μα δεν αντιδράς, δεν επαναστατείς, δεν συγκινείσαι! Υποστηρίζεις ακόμη μετά μανίας το κόμμα σου που σε έφερε στα χάλια που είσαι, γιατί δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι οι επιλογές σου ήταν αποτυχημένες! Το ρίχνεις στη «φιλοσοφία» του «όλοι ίδιοι είναι» για να μην ξεβολευτείς και γιατί κατά βάθος δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα, μπας και χάσεις τα «κεκτημένα» σου, την κάλυψη και τη βόλεψή σου!
Ελπίζεις σε θαύμα, στον «από μηχανής Θεό», αυτό μόνο πήρες από τους αρχαίους προγόνους σου.


Φιλότιμο
Έλληνας είσαι λες. Λαός περήφανος, ανυπόταχτος, καπάτσος και με φιλότιμο μια λέξη αποκλειστικά ελληνική.
Που είναι η περηφάνια σου δικέ μου; Δέχεσαι τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη και σωπαίνεις! Βλέπεις καθαρά πως βαδίζεις σε μια νέα υποδούλωση και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις! Τι δεν καταλαβαίνεις;
Πού είναι η ανυπακοή σου; Στηρίζεις μια κυβέρνηση που σκύβει το κεφάλι στον κάθε υπαλληλίσκο της τρόικα, βουλευτές που σηκώνουν το χέρι και, λέγοντας ναι σε όλα, σου καταστρέφουν τα όνειρα στο δευτερόλεπτο, πετούν τη ζωή σου και κυρίως των παιδιών σου, στα σκουπίδια πάει να πει. Τι κάνεις εσύ; Προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις , δεν αντιδράς, κάθεσαι στη γωνιά σου και … ελπίζεις!
Η καπατσοσύνη σου, δεδομένη ανά τους αιώνες, έχει περιοριστεί στο πως θα γλυτώσεις ένα πρόστιμο, στο πως θα νομιμοποιήσεις το αυθαίρετό σου, στο πως θα κλέψεις την εφορία, στο πως θα χώσεις κάπου το παιδί σου, γλύφοντας εκεί που έφτυνες! Ραγιαδισμός με όλη τη σημασία της λέξης!
Αν εξακολουθείς και έχεις φιλότιμο, σκέψου τα όλα αυτά. Αλλά ποιος το έχασε να το βρεις εσύ…
Είσαι ελληναράς λες και καμαρώνεις για την αρχαία σου ιστορία. Μα δικέ μου οι πρόγονοί μας είχαν σύμβολο τον Ξένιο Δία. Εσύ γιατί θεωρείς «παν μη έλληνα βάρβαρο»; Γιατί καταδιώκεις μετά μανίας κάθε φουκαριάρη ξένο μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει στον τόπο σου; Σου τρώει το ψωμί λες. Καλά πουλάς εσύ μπιχλιμπίδια στις παραλίες μέσα στον καυτό ήλιο, CD στους δρόμους, καθαρίζεις χωράφια, χτίζεις μάντρες, κάνεις χαμαλοδουλειές, πλένεις αυτοκίνητα στα φανάρια, τι διάβολο έκανες ή κάνεις από όλα αυτά; Τίποτα. Δεν καταδέχεσαι. Ήθελες διορισμό στο δημόσιο, απ’ ευθείαν ως διευθυντής αν γινόταν, είχες αφήσει χέρσα τα χωράφια σου και αγόραζες βλίτα από τον μανάβη, τώρα μέσα στην τεράστια κρίση δεν βάζεις ένα κηπάκο να έχεις κάτι να φας, τι θέλεις επιτέλους;
Να σου θυμίσω κάτι μόνο. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ΤΟ ΙΔΙΟ φέρθηκες και στους πρόσφυγες, που ήταν πέραν πάσης αμφισβητήσεως έλληνες. Πιο έλληνες ίσως και από τους κατοικούντες την Ελλάδα! Άνθρωποι πολιτισμένοι, τους οφείλουμε ίσως τον νεώτερο πολιτισμό μας, άνθρωποι ικανοί στις τέχνες και στα γράμματα, έμαθες τι τράβηξαν από τους «ελληναράδες» της εποχής; Ποια ήταν η δικαιολογία τους; Οι αρρώστιες; Αστείο!

Λερωμένη φωλιά
Είσαι νέος και σε στήριζε η οικογένεια. Μηχανάκι ήθελες; Το είχες! laptop, Ipad, κινητό τελευταίας τεχνολογίας, ρούχα επώνυμα, ότι τράβαγε η ψυχή σου! Σπούδασες, πήρες μεταπτυχιακό, ξέρεις παραπάνω από μία ξένες γλώσσες, είσαι έτοιμος να μπεις στην παραγωγή μα … δουλειά δεν υπάρχει! Η οικογένεια αδυνατεί πλέον να σε στηρίξει! Σε αναγκάζουν να μεταναστεύσεις θέλεις δεν θέλεις! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Τίποτα! Καμαρώνεις για τη γενιά της ΕΠΟΝ, του 114, του Πολυτεχνείου, των καταλήψεων, ίσως δεν ξέρεις καν τι σημαίνουν και πότε έγιναν αυτά αλλά και να ξέρεις τι; Πού είναι η επαναστατικότητά σου; Μάλλον χάθηκε μεταξύ frappe και freddo στις καφετερίες της περιοχής σου!
Είσαι άνεργος μεσήλικας με παιδιά επίσης άνεργα. Σου καταστράφηκε η ζωή που με μόχθο έκτιζες για χρόνια, με μια απόφαση της στιγμής από κάποιους βολεμένους επίορκους που ΕΣΥ στηρίζεις!.
Γιατί δεν αντιδράς;
Στα καφενεία όμως είσαι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ! Βρίζεις και φωνάζεις για την αδικία, ορκίζεσαι εκδίκηση την ίδια ώρα που ενώ πρώτα παρακαλούσες το βουλευτή να σου διορίσει το παιδί, τώρα τον παρακαλάς να μη σου απολύσουν το παιδί. Ποιον παρακαλάς ρε κακομοίρη! Αυτόν που ψηφίζει αγόγγυστα χιλιάδες απολύσεις, μείωση των αποδοχών και πετσόκομμα των συντάξεων; Αυτόν έπρεπε να τον φτύνεις όπου τον έβλεπες όχι να τρέχεις να τον προσκυνάς αχρείε!
Έχεις λερωμένη τη φωλιά σου όμως. Ξέρεις ότι φταις και εσύ για το κατάντημα της χώρας. Εσύ με τη συμπεριφορά σου και κυρίως με την ψήφο σου. Βολεύτηκες στη θεσούλα σου και προσπαθούσες να τα αρπάξεις σε κάθε ευκαιρία. Κάτι επιδοτήσεις τσάμπα πράμα για περιουσία που δεν είχες, κάτι λαμογιές, κάτι αρπαχτές, κάτι από λούφα και παραλλαγή στη δουλειά σου, μικροαπατεωνίσκος πάει να πει, δικαιολογούσες εύκολα τις λαμογιές των μεγάλων, κατανοούσες τον επίορκο βουλευτή ή υπουργό, τον δήμαρχο που τα έτρωγε αλλά σου βόλεψε το παιδί, τα λαδώματα, τις προμήθειες, τα βολέματα. Αφού τα έκανες εσύ στο βαθμό α, γιατί να μην τα κάνουν οι μεγάλοι στο βαθμό αν;  Απλά μαθηματικά για σένα γιατί ήσουν στραβός και δεν έβλεπες που οδηγούσε αυτή η κατάσταση. Τι σε ένοιαζε όμως; Σπιταρόνα έχτισες με δάνειο και επιδοτήσεις για δωμάτια τάχα, αμαξάρα κατάφερες να πάρεις, σκάφος χλιδάτο κυκλοφορούσες, φαινόσουν κάποιος και κάποιοι σε … θαύμαζαν. Γιατί; Πήρες κανένα νόμπελ και δεν το μάθαμε, έκανες κάποια σημαντική ανακάλυψη, έγραψες κάτι ενδιαφέρον; Ηγήθηκες κάποιας κοινωνικής ομάδας,  διέπρεψες στον κλάδο σου, τι;
Ανοίγεις το στόμα σου και πετάς μπαρούφες, έχεις χρήμα όμως και σκεπάζεις την μικρότητά σου, γιατί γυαλίζεις.
Ξέρεις κάτι; Και τα κόκαλα γυαλίζουν μα δεν τρώγονται και οι τάφοι γυαλίζουν μα δεν κρύβουν θησαυρούς…

Δεν είσαι έλληνας δικέ μου! Δεν αξίζεις να λέγεσαι έλληνας! Ένας ετερόφωτος δορυφόρος του συστήματος είσαι, μόλις χαθεί το σύστημα θα σβήσεις, παρασύροντας μαζί σου και την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Υ.Γ.  Στον τύπο του νεοέλληνα αναφέρομαι και στη φιλοσοφία του που «απέχει παρασάγγας» από αυτήν των προγόνων μας! Δεν γενικεύω. Δεν είμαστε όλοι οι έλληνες το ίδιο! Πάντα κάποιοι «φυλάνε Θερμοπύλες», γιατί αλλιώς θα είχαμε εξαφανιστεί από τον χάρτη! Στα δύσκολα πάντα βγάζουμε αποθέματα ψυχής και τα ξεπερνάμε! Το θέμα είναι ότι ενώ ξέρουμε από ξέρες και φουρτούνες, πνιγόμαστε στην ήρεμη ανοιχτή θάλασσα γιατί κάνουμε τους … μούτσους καπεταναίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: