Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Υπεγράφη η πράξη αδελφοποίησης μεταξύ των νήσων Τζοουσάν και της Λευκάδας

2249b2aeb1254c2ebe50425511330d50Στις 14 Ιουνίου ο δήμαρχος του Τζοουσάν Τζόου Τζανγιονγκ και ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής υπέγραψαν την αδελφοποίηση μεταξύ του συγκροτήματος νησιών Τζοουσάν και της Λευκάδας.
Ο κ. Τζόου στην ομιλία του αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνεχίζει να αναπτύσσει σταθερά το συγκρότημα των νησιών Τζοουσάν με την Ελλάδα, αφού πρόκειται για την δεύτερη αδελφοποίηση με ελληνικό νησί, με το πρώτο να είναι πριν 5 χρόνια, η Τήνος. Με αυτόν τον τρόπο όπως ανέφερε ο ίδιος, εκφράζεται η σημασία που δίνεται στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, στα πλαίσια του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού.
e7dbc904796a4faf84365ff99fbaca4dΟ δήμαρχος της Λευκάδας κ. Δρακονταειδής από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην τωρινή επίσκεψη της αντιπροσωπίας από την Λευκάδα ως ανταπόδοση της επίσκεψης από την πλευρά του Τζοουσάν πέρυσι, εκφράζοντας έτσι το ενδιαφέρον και της ελληνικής νήσου να αναπτύξει περισσότερες συνεργασίες με την Κίνα έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την θάλασσα.
d161492df4d84206bcef56eb517d1f02Όπως ανέφερε στο CRI η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Ιωάννα Φίλιππα, στην Λευκάδα οργανώνονται εκδηλώσεις και εκθέσεις με θέμα την Κίνα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ φιλοξενεί και κινεζικό φολκλορικό συγκρότημα από το Πεκίνο, κάθε καλοκαίρι από το 2000. Ο δήμαρχος Λευκάδας κατά την τελετή αδελφοποίησης τόνισε ότι η συμφωνίες δεν πρέπει να μείνουν στα χαρτιά και προσκάλεσε για το Φολκλορικό Φεστιβάλ της Λευκάδας του 2016 συγκρότημα παραδοσιακών τεχνών από το Τζοουσάν. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να γίνει κοινή έκθεση φωτογραφίας για το δρόμο του μεταξιού που να αφορά και τις δύο πλευρές, και πρότεινε συνεργασίες στον αθλητισμό με την συμμετοχή Κινέζων αθλητών στον Ημι-Μαραθώνιο που γίνεται κάθε Μάϊο στην Λευκάδα. Το πεδίο συνεργασιών όμως είναι μεγάλο όπως είπε ο κ. Δρακονταειδής αναφερόμενος στην βιομηχανία του τουρισμού, με την Λευκάδα να αποτελεί έναν τέλειο προορισμό αφού διαθέτει και θάλασσα και πράσινο συνδυαζόμενα με μια παράδοση τεχνών και γαστρονομίας που κάνουν κάθε ταξιδιώτη να αισθάνεται σπίτι του. Η Λευκάδα διαθέτει ένα θαλάσσιο και ιστιοπλοϊκό τομέα σε ανάπτυξη και είναι γνωστή διεθνώς κάθε χρόνο αφού αναφέρεται τουλάχιστον δύο φορές σε κάθε λίστα για τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Ο δήμαρχος της Λευκάδας αναφέρθηκε σε ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό του ελληνικού νησιού με το κινεζικό που είναι ο θρησκευτικός τουρισμός με πολλά μοναστήρια δεμένα με την φύση, αλλά και τη γέφυρα που συνδέει την Λευκάδα με την υπόλοιπη χώρα κάνοντας την πρόσβαση πολύ πιο εύκολη.
577de4e744274b9aa0c0526e488683eaΑπό την πλευρά του ο Δήμαρχος του Τζόουσαν αναφέρθηκε ότι η φωτογραφική έκθεση που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή αφού φιλοξενηθεί στα πανεπιστήμια της περιοχής θα ταξιδέψει στην Λευκάδα και θα δώσει ώθηση στα κινεζικά τουριστικά πρακτορεία να ανακαλύψουν την Λευκάδα ως τουριστικό προορισμό.
a32a66e5638a4522b6fe7617fe57b4d1Ρεπορτάζ: Εύα Παπαζή, Πηγή: http://greek.cri.cn και http://www.mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: